Noua revolutie in imprimare: imprimarea 3D

Stiri imobiliare 2019
  • Skanska, unul dintre cei mai importanti dezvoltatori si firme de constructii la nivel european, a semnat o intelegere cu Universitatea Loughborough din Marea Britanie, care le va permite suedezilor sa accelereze procesul utilizarii imprimarii 3D in domeniu, noteaza presa internationala.

Revolutie tehnologica in constructii: o imprimanta 3D gigant poate construi o casa in cel mult 24 de ore:

  • In urma intelegerii dintre constructor si universitatea britanica, Skanska isi propune sa utilizeze produse din beton imprimat in urmatoarele 18 luni, iar de noua solutie va putea fi utilizata si de alte firme din domeniu precum AB sau Lafarge Tarmac.
  • Ideea betonului realizat prin imprimare va ajuta constructorii sa realizeze materiale care in mod obisnuit nu pot fi concepute cu ajutorul procesului conventional de fabricatie – asa cum este cazul unor solutii curbate sau a unui complex structural de componente. “Betonul realizat prin intermediul unei imprimari tridimensionale, combinat cu un centru mobil de prefabricare are potentialul de a reduce timpul crearii unui produs de la saptamani la doar cateva ore. Ne asteptam sa atingem un nivel de calitate si eficienta care nu s-au mai vazut pana acum in industria constructiilor”, a declarat Rob Francis, director de inovatie si dezvoltare in cadrul Skanska.
  • Evolutia pietei constructiilor este vazuta de catre specialistii din industrie ca o cerere continua si necesara in aceste vremuri. “Industria moderna a constructiilor devine din ce in ce mai dependenta de design. Am atins un nivel in care noi tehnologii si idei sunt necesare in procesul de productie si sunt necesare pentru a atinge provocarile noului val”, a declarat Ricgard Buswell, lector in cadrul Universitatii Loughborough.
  • Un profesor de la o universitate din California a proiectat o imprimanta 3D gigant capabila sa construiasca o casa in cel mult 24 de ore. Robotul dezvoltat de catre Behrokh Khoshnevis vine echipat cu o duza care imprastie beton si care poate construi o casa pe baza unui model setat din calculator in cel mult doua zile. Tehnologia, denumita Contour Crafting, ar putea revolutiona complet industria constructiilor, explica specialistii, care sustin ca muncitorii nu vor fi nevoiti decat sa alinieze doua sine prin intermediul careia locuinta sa fie ridicata.
  • O data montat sistemul de sine cu beton, rolul muncitorilor va ramane doar acela de a se ocupa de finisaje si de montarea usilor sau a ferestrelor. Tehnologia Contour Crafting ar putea de asemenea reduce cu mult costul total pentru ridicarea unei case si ar putea face ca repararea locuintelor afectate de dezastrele naturale sa fie mai usoara.

Sursa: Wall Street

[review]