Receptionarea unui apartament reprezinta pasul cheie pentru o mutare fara griji

Blog
  • In momentul in care doriti sa achizitionati o locuita deobicei va concetrati doar pe cateva criterii: buget, locatie, finisaje. Insa majoritatea cumparatorilor uita de un ultim pas extrem de important pentru a-si asigura o locuire fara griji pe termen lung – procesul de predare-primire a apartamentului.
  • Etapa aceasta este esentiala mai ales cand In ecuatie intra achizitionarea unui apartament nou. Receptia apartamentului poate scoate la iveala atat eventuale probleme cu care proprietarul s-ar putea confrunta In viitor, cat si modul In care va decurge relatia cu dezvoltatorul, In functie de flexibilitatea si deschiderea acestuia.
  • Ce implica procesul de predare-primire?
  • Procesul de predare-primire este momentul In care clientul face o ultima vizita pentru a analiza apartamentul recent achizitionat. In particular, aceasta predare-primire implica mai ales componenta tehnica a apartamentului, aceasta fiind principala sursa a unor eventuale probleme ulterioare.
  • Receptia apartamentului are, de obicei, doua forme: la nivel de vicii aparente, cand clientul vine singur si constata starea apartamentului la momentul la care Il preia, dar si la nivel de eventuale vicii ascunse, noul proprietar venind Insotit de aceasa data de un expert tehnic In masura sa Intreprinda si verificari pentru depistarea unor vicii ascunse.
  • Dezvoltatorii seriosi, cu renume In piata, permit clientilor sa vina Insotiti de orice tip de specialist (expert In hidroizolatii, instalatii, structura de rezistenta etc.), dar clientul ar trebui sa se intereseze Indeaproape de pregatirea persoanei alaturi de care vine. Nu sunt putine cazurile In care clientii vin alaturi de diletanti care le furnizeaza mai mult informatii eronate sau de mica importanta.
  • Ce sa verifici la receptia apartamentului?
  • Receptia apartamentului ar trebui efectuata pe mai multe directii pentru a fi acoperitoare. In primul rand, verificarea atenta din punct de vedere juridic, incluzand aici autorizatia de construire, procesul-verbal de receptie a lucrarii, cadastru etc. De fapt, aceasta verificare ar trebui facuta si In momentul In care se realizeaza dezmembrarea apartamentului si se efectueaza cadastrarea locuintei.
  • Clientul ar trebui sa fie atent si ca, In cadastru, sa figureze exact ceea ce achizitioneaza si sa nu existe elemente suplimentare sau lipsa In realitate fata de plan.
  • Verificarea tehnica este a doua etapa si cea mai importanta, iar natura verificarilor se realizeaza In functie de fiecare speta In parte. De exemplu, pentru apartamentele aflate la ultimul etaj, clientul are trebui sa vina Insotit de un expert In terase si acoperisuri. Totodata, dezvoltatorii de Incredere ofera la receptia apartamentului un manual de utilizare a apartamentului, In care sunt clar mentionate toate detaliile necesare pentru o buna functionare si Intretinere.
  • In cazul in care aveti orice fel de nelamurire trebuie sa va adresati agentului imobiliar chiar din momentul achizitionarii, chiar si daca apar ulterior lucruri neclare tot un trebuie lasate in voia sortii, pentru ca riscati ca dumneavostra sa platiti si tot dumneavostra sa tragesti si neregurile.

Sursa Articol