Gindi reia un proiect rezidential anuntat acum sase ani

Stiri imobiliare 2019
  • Piata imobiliare pare a fi intr-o puternica revenire, iar pana si cei ce au abandonat anumite
    proiecte imobiliare revin pe piata, dovara fiind grupul de israelieni de la Gindi.
  • Grupul Gindi, unul dintre cei mai cunoscuti dezvoltatori imobiliari din Israel, reia constructia complexului rezidential GviTown din zona Mihai Bravu, la sase ani de la lansarea lui. De aceasta data, investitorul si-a incredintat proiectul firmei lui Shimon Galon, fostul CEO al GTC Romania si unul dintre cei mai vechi manageri din piata imobiliara romaneasca.
  • Deja se stie, noul ansamblu, amplasat pe Soseaua Vantului nr. 4-6, va fi dezvoltat in patru etape si va dispune la final de 324 apartamente, pentru constructia carora sunt necesare circa 13 mil. euro. Prima faza va cuprinde 81 de garsoniere si apartamente cu doua camere, cu suprafete incepand de la 50 mp, iar lucrarile urmeaza a fi finalizate in primavara anului 2016.
  • Firma Real Sol, infiintata de Shimon Galon dupa ce a parasit functia de conducere a GTC Romania – unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Romania, se va ocupa de toate aspectele dezvoltarii proiectului, de la asigurarea creditarii, la constructie, marketing si vanzarea apartamentelor.
  • In ceea ce priveste noile preturi cu care investitorul a iesit pe piata incep de la 50.999 euro, in contextul in care in 2009, o locuinta era scoasa la vanzare cu 85.000 euro. In momentul lansarii, in mai 2009, dezvoltatorul anunta ca proiectul va fi dedicat comunitatii medicale. Atunci, compania a trimis circa 20.000 de oferte catre personalul medical, a participat la seminarii de profil si a trimis agenti de vanzari in farmacii si spitale. Criza a dat insa planurile companiei peste cap.
  • Proiectul imobiliar in noua variata va fi anuntata in cadrul targului imobiliar tIMOn, care va avea loc intre 16 si 19 aprilie, in Piata Constitutiei.
  • „Piata s-a schimbat, iar dezvoltatorii care vor sa continue sa existe pe aceasta piata s-au adaptat la noile conditii. Sunt multe exemple de dezvoltatori care au proiectat si construit locuinte fara nicio legatura cu realitatea, iar acestia sunt, fara exceptie, in faliment”, a fost declaratia lui Vlad Vlasceanu, directorul tIMON.

Sursa Articol:Capital.Ro

[review]