Top 10 Dezvoltatori care construiesc locuinte in Romania

Stiri imobiliare 2019
 • Dupa mai bine de 5 ani de liniste pe piata constructiilor de locuinte, anul 2014 a adus un numar de santiere noi remarcabil cu cel din perioada de boom imobiliar din Bucuresti.
 • Robertino Georgescu si Daniel Dragulin, fost colegii de liceu, au pariat pe zona de sud a Bucurestiului, care a cunoscut o dezvoltare remarcabila tocmai in perioada de criza. Cei doi au construit in Berceni si Popesti-Leordeni peste 1.500 de apartamente care se incadreaza in programul national „Prima Casa”. In atentia pietei au intrat atunci cand au cumparat terenul de 13,9 ha a fostei fabrici Policolor, unde vor sa construiasca un „mini oras”, cum se arata in comunicatul Metropolitan.
 • Simon Maurer, german de nationalitate Romana, a devenit principalul dezvoltator de locuinte in Brasov unde in proiectul Avangarden 3 are peste 1.670 de locuinte finalizate. In Sibiu acelasi anteprenor are deja un bloc de 90 de apartamente finalizate si urmeaza altele, conform site-ului proiectul din Sibiu ar urma sa aiba 1.800 de locuinte.
 • Ofer Liesberson, om de afaceri israelian si proprietarul companiei Tagor, dezvolta in paralel peste 360 de apartamente in 4 asambluri distincte. El are in stadiu de finalizare un prim bloc cu 76 de apartamente, amplasat in Pipera, care face parte dintr-un proiect de 600 unitati, a inceput constructia in Arad la un bloc de 11 etaje cu 107 apartamente si in Timisoare unul identic ca in Arad.
 • Dan Liviu Marius si Abu-Lail Akram doi investitorii care duc mai departe proiectul Cortina Residence, intrat in faliment in 2010 cu datorii de circa 25 mil. euro. Au cumparat structura unui bloc cu 270 apartamente la un pret de 3,7 mil euro, si in octombrie anul trecut au reluat constructia ramasa la etajul 3. Realizand un proiect grandios in zona de nord a bucurestiului.
 • Petre si Marilena Niculae se aproprie de finalizarea ansamblului 19th Residence, langa Carrefour Orhideea. Gandit cu 187 de apartamente si spatii comerciale la parter, pe parcurs investitorii s-au gandit sa mareasca numarul apartamentelor, fara a mai construii magazine la parter.
 • Alexandru Bercea are in diferite etape de constructie circa 700 apartamente in Oradea, Cluj, Brasov si Timisoara. Planurile Alber Holding prevad finalizarea a 600 de locuinte in 2015.
 • Europa Capital, parte a Rockefeller Group International si RPF Development, au in constructie 295 apartamente in Vitan si Tineretului, finalizand 240 de apartamente in Vitan si primul bloc in Parcul Tineretului.
 • Lucian Mateescu care controleaza Greenfield din baneasa se asteapta ca in anul urmator sa aiba vanzarii de peste 500 de unitati locative.
 • Fondul de investitii finlandez Ahlstrom Capital a decis sa extinda ansamblurile Scandinavia si Fortuna, construite in aproprierea iesirii spre Bragadiru, cu inca 228 de apartamente, dupa ce in 2011 si 2012 au predat 537 de locuinte.
 • Mohammad Murad, dupa finalizarea constructiei unui complex de 90 de apartamente in zona de nord, acum se aproprie de finalizarea primului bloc cu 119 apartamente in proiectul Onix Residence, amplasat in spatele Carrefour Orhideea. S-a inceput constructia celui de-al doilea bloc dintr-un total de 5 imobile care totalizeaza peste 400 de apartamente.
 • Cei 10 investitorii au in constructie in Bucuresti aproximativ 3.922 locuinte pentru anul 2015. Ramane de vazut cum vor reactiona potentialii cumparatori la numarul atat de mare de locuinte.

Sursa: Capital

[review]